Идеята

Идеята за 

Фабрика дъга

ИДЕЯТА за Фабрика ДЪГА се роди спонтанно през пролетта на 2014 г., след срещата на едно момиче с две момчета. Мария мечтае за социално място, което да събира различни и интересни хора на чаша специално кафе, място с индустриален дизайн и специално отношение към всеки детайл. Момчетата, приятели отдавна, пък мечтаят за своя кухня, в която да разгърнат потенциала си и да предложат на градския човек това, от което според тях той има нужда, а именно бърза, но свежа улична храна, приготвена на момента с качествени продукти. На 23 ноември 2017 г отвори врати и втората локация на ул. Шейново 13 Б, логично продължение на първата от ул. Веслец 10.

 

МЯСТОТО, което прие името Фабрика Дъга трудно може да бъде сложено в рамка с категоризация. Самите ние се затрудняваме да я определим. Създадохме я с много любов и специално отношение, с идеята да бъде социално място за срещи, може би малък Coffee Shop, но постепенно се превърна в място за брънч, сладкарница и дори ресторант, в който на обяд двама напълно непознати споделят една тясна маса, а на следващия ден ги виждаш пак заедно, но вече приятели. Може би, ако беше човек, щеше да е момиче – бунтар с мъжко сърце, пълно с любов, жадно за приключения и много приятели.

МЕНЮТО стартира с няколко внимателно подбрани сандвича и салати, но интуицията и внимателното изследване на желанието на гостите ни накараха да разширим възможностите и така се стига до специалните предложения за обяда в работните дни – супи, вегетарианско и месно ястия. На Сан Стефано се грижим и за вечерята с опции, различни всяка седмица.

БРЪНЧЪТ, който постепенно стана ежедневие, преобразява почивните дни и ги прави шумни, забавни и много зареждащи. Това е любимият момент за екипа – различни, цветни и интересни хора се редят на опашка, за да получат своите мекички, пъжени филийки, щрудели или препечени филийки с мед и масло. Все познати и простички вкусове, които ни връщат в детството и създава допълнително чувство за хармония и уют.

КAФЕТО е нещо, с което се гордеем. Наличието на Specialty Coffee е онова, което ни прави различни.

Във Фабрика Дъга ще опитате различни кафе напитки от специални кафе зърна, отглеждани при специален микроклимат, които достигат до нас благодарение на Йордан Дъбов, дългогодишен член на международното жури на Cup of Excellence и собственик на пекарна Dabov Specialty Coffee. Всички зърна са висококачествени, светло и прясно изпечени с много внимание, пристигнали от малки и устойчиви ферми по цял свят, расли при идеални климатични условия. Уникалните вкусове и аромати са резултат от специалните характеристики и компоненти в почвите и разбира се, от ежедневните грижи на фермерите.
Кафе културата ни е толкова важна, че полагаме много усилия да запознаем градския човек с различните начини за приготвяне на кафе и вече хемекс, френска преса, калита, аеропреса, вакуум кана и v60 не са непознати вкусове за нашите гости. Еспресото и капучиното пък са класиките, без които не можем, и затова работихме много, за да се докоснем до две много добри кафемашини, безценен помощник на баристите – La Marzocco, Linea и Kees van der Westen, Mirage.

 

ЕКИПЪТ е може би най-важната част от колаборацията. Фабрика Дъга има късмета да събере на едно място страхотни хора, които вибрират на една и съща честота в пълна хармония един с друг. Грижим се за вас с любов, а думата Любов за нас е синоним на Специално внимание. Ние приемаме работата си като мисия да правим хората щастливи, та било то и от цвете в чаша с топло мляко и кафе.